Blog

Opsteek-ELEKTROMATEN® SI met her-inschakelbeveiliging

Technische vernieuwing

Als stap ter verwezenlijking van de ELEKTROMAT 4.0 worden bepaalde aandrijvingen van de bouwseries SG85F (➊) en SG115F (➋) uitgerust met een nieuwe sensor.

De sensor (➌) werkt als herinschakelbeveiliging voor de in de vertraging geïntegreerde afrolbeveiliging (➍). Als extra functie van de sensor wordt in de toekomst ook de meting van de olietemperatuur in de vertraging geïntegreerd.

260523

Werkwijze

De herinschakelbeveiliging is geïntegreerd in het veiligheidscircuit van de deurbesturing (➎) en bewerkstelligt de onderbreking ervan na de activering van de afrolbeveiliging. De elektrische werking van de deur is vervolgens niet meer mogelijk (➏). Bovendien wordt een geactiveerde herinschakelbeveiliging door de deurbesturing weergegeven als foutmelding (➐).

Integratie van de nieuwe techniek in de serie

Vanaf 06/2023 wordt de nieuwe techniek geïntegreerd in verschillende aandrijvingen van de productserie Opsteek-ELEKTROMATEN SI.

Opmerkingen

  • Artikel- en modelnummers van de aandrijvingen veranderen niet door de integratie van de nieuwe techniek.
  • Techniek en aansluiting worden beschreven in de montagehandleidingen van de aandrijvingen. De inbedrijfstelling verloopt zoals gebruikelijk.
  • De integratie van de nieuwe techniek brengt geen veranderingen van de GfA-deurbesturingen met zich mee. Bestaande GfA-deurbesturingen hoeven niet vervangen te worden. De foutmeldingen worden ook door deze besturingen uitgegeven. De geüpdatete montagehandleidingen van de deurbesturingen bevatten extra beschrijvingen.
  • De verbindingskabels van de aandrijving naar de deurbesturing veranderen niet en mogen zonder beperkingen gebruikt worden.
  • Deurbesturingen van andere fabrikanten hoeven ook niet speciaal aan de nieuwe techniek aangepast worden. De documentatie moet overeenkomstig de montagehandleidingen van GfA aangevuld c.q. aangepast worden.

Vragen?

Heeft u vragen over dit onderwerp? Aarzel dan niet, klik op de knop hieronder en neem contact met ons op!

Neem contact op

Beelden van het project

Relevante verhalen

Geïnteresseerd geraakt? We helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden voor jouw project.

Contact person

Corné Ribbers


Andere contactwijze