Blog

R + T beurs in Stuttgart opent haar deuren!

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk kunnen we weer persoonlijke ontmoetingen op R+T 2024 in Stuttgart tegemoet zien.  Van 19 t/m 23 februari laten vele producenten nieuwe ontwikkelingen zien en wordt er weer volop genetwerkt.

Wij kijken er naar uit u weer de hand te kunnen schudden en u de nieuwste innovaties van GfA Elektromaten en Berner Torantriebe te laten zien op het gebied van aandrijftechniek voor garage- en industriële deuren.
U vindt ons op de stand van GfA (hal 8, stand 8C41) en op de stand van Berner Torantriebe (hal 8, stand 8B62).

FX

Aandrijving, type: FX, met aparte frequentieomvormer

Deuraandrijvingen met frequentieregelaar behoren al jaren tot de standaardproducten van GfA. Ze maken hoge openings- en sluitsnelheden van de deur en soepel starten en remmen mogelijk. Dit is efficiënt en verkort de wachttijden. Bovendien beschermt het de deurmechaniek. Bij onze aandrijvingen was de frequentieomvormer tot nu toe altijd direct op de elektromotor gemonteerd. Nu bieden wij ook een oplossing met een losse frequentieomvormer. Dit zorgt voor nieuwe flexibiliteit bij de plaatsing van deuraandrijving. Deze oplossing noemen we FX. Zoals gebruikelijk is er een ruime keuze uit verschillende koppels en snelheden.

wall

Deurbediening / Wallbox met laadbeheer voor elektrische voertuigen

We presenteren een innovatieve oplossing die deurbediening combineert met een wallbox voor het opladen van elektrische voertuigen. Dit vermindert de voorheen hoge installatiekosten van een wallbox aanzienlijk. Dit wordt bereikt door de wallbox via de deurbediening van stroom te voorzien, waardoor er geen extra voeding nodig is. Er wordt een op maat gemaakte kabelboom voor plug-and-play-installatie meegeleverd, zodat zelfs personen zonder elektrische kennis deze kunnen installeren. Geïntegreerd laadmanagement zorgt ervoor dat het maximale laadvermogen van 11 kW bij niet-vergunningsplichtige installaties niet wordt overschreden. Deze oplossing is genomineerd voor de Innovation Award op de vakbeurs R+T.

IoT

IoT-compatibele deurbediening TS 971+ met gateway

Onze beproefde deurbesturing, type: TS 971 is binnenkort verkrijgbaar met internetmogelijkheden als TS 971+ met gateway. Dit maakt een gemakkelijke en automatische overdracht van deurcontrolegegevens naar de cloud mogelijk zonder dat aanwezigheid ter plaatse nodig is. Diagnose op afstand met waarschuwingsmeldingen, onderhoudsplanning en zelfs geassisteerde reparaties worden mogelijk. Een nieuw internetplatform dient als centraal beheergebied voor de IoT-oplossing.

osn

Externe op-stop-neer bediening met display

Vaak wordt de deurbesturing niet direct bij de deur geplaatst omdat er weinig ruimte is. Ook is het in veel gevallen voldoende is om het openen of sluiten te initiëren via bijvoorbeeld een afstandsbediening of een externe bediening zoals een codeklavier. In dit laatste geval wordt echter vaak de weergave van de deurbediening gemist omdat deze wordt gebruikt om bijvoorbeeld statusmeldingen weer te geven. Hiervoor hebben we nu een oplossing: een externe op-stop-neer bediening met een geïntegreerd display.

Vragen?

Heeft u vragen over dit onderwerp? Aarzel dan niet, klik op de knop hieronder en neem contact met ons op!

Neem contact op

Beelden van het project

Relevante verhalen

Geïnteresseerd geraakt? We helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden voor jouw project.

Contact person

Corné Ribbers


Andere contactwijze